<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan. Reggeli összefoglalónk.

- Mikolajiv városában a heves orosz légicsapások következtében életét vesztette az egyik leggazdagabb ukrán üzletember. Olekszij Vadaturszkij és felesége otthonában hunyt el, közölte Vitalij Kim helyi kormányzó.

A 74 éves üzletember az egyik legnagyobb ukrán gabonaexport-cég, a Nibulon tulajdonosa volt. A vállalat búza, árpa és kukorica termesztésével, valamint exportjával foglalkozik, ezen felül saját teherszállító hajókkal és hajógyárral is rendelkezik.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hatalmas veszteségnek nevezte Vadaturszkij halálát, hozzátéve, hogy az üzletember éppen új gabonaexport-hálózatot készült kiépíteni.

Mykhailo Podolyak, az elnöki iroda egyik tanácsadója szerint az orosz erők szándékosan vették célba az üzletembert, hiszen az egyik rakéta a hálószobájába csapódott be, adta hírül a BBC. 

Zelenszkij Twitter-oldalán felhívta a figyelmet arra is, hogy az orosz hadművelet miatt az idén a termés a rendes mennyiség felére csökkenhet.

Megtorlást ígért Zelenszkij.   Megtorlást ígért Zelenszkij.

Helyi közlések szerint hétvégén minden eddiginél hevesebb orosz légicsapások érték Mikolajivet, amely az Odesszába, Ukrajna legnagyobb Fekete-tengeri kikötőjőbe vezető főúton található. A támadás során mintegy tizenkét rakéta csapódott be többek között lakóházakba, oktatási intézményekbe, egy hotelbe és egy sportkomplexumba.

- Az ukrán elnök katonai megtorlást helyezett kilátásba a Mikolajivet ért „legbrutálisabb bombatámadás” miatt.

Zelenszkij vasárnap éjjel közzétett videóüzenetében kijelentette: „hadseregünk és titkosszolgálatunk egyetlen orosz támadást sem hagy válasz nélkül.” Ehhez kapcsolódóan megemlékezett Vadaturszkijról.      

Közölte azt is, hogy az orosz haderő átcsoportosításokat hajt végre: Kelet-Ukrajnából Dél-Ukrajnába helyez át csapatokat. Moszkva nem reagált a hírre,  írta a Spiegel.  

- Nikopol városában mintegy ötven, Grad rakéta-sorozatvetőkből kilőtt lövedék csapódott be, közölte Valentin Reznyicsenko, a keleti országrészben lévő Dyipropetrovszk megye kormányzója. A támadásban egy ember sebesült meg.

- Varsó díszpolgárává avatták Vitalij Klicsko kijevi polgármestert vasárnap.

Az egykori nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok a varsói városi tanács ünnepi ülésén videóüzenetében kijelentette: Ukrajna sosem fogja feledni Lengyelországnak az orosz hadművelet során nyújtott segítségét.

Hozzátette, hogy csak együttes erővel tudnak felülkerekedni az agresszoron.

Vitalij Klicsko nevében testvére, Volodimir vette át a kitüntetést, írt az MTI.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.