<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Szerdától további 5-5 forinttal megy feljebb mind a benzin, mind a gázolaj literenkénti bruttó átlagára, ami azt jelenti, hogy a hét közepétől már 10-10 forinttal magasabb árakon tankolhatunk,  mint tehettük csütörtök éjfélig.

Tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak - derül ki a holtankoljak.hu legfrissebb közléséből. A benzin és a gázolaj literenkénti bruttó átlagára is 5-5 forinttal kerül majd több szerdától.

Öt nap alatt 10 forintos drágulás. Fotó: depositphotosÖt nap alatt 10 forintos drágulás. Fotó: depositphotos

Így június 23-ától az alábbi árakkal találkozhatnak az autósok a hazai benzinkutakon: 

95-ös benzin: 437 forint/liter

Gázolaj: 441 forint/liter 

Azt követően, hogy május végén még 6, illetve 5 forinttal lett olcsóbb a benzin, illetve a gázolaj bruttó literenkénti átlagára, az üzemanyagok kisebb megszakításokkal csak drágulnak, s szerdától mindkét üzemanyagfajta a 2021-es maximumára ér fel. 

Ami egyúttal azt jelenti, hogy több mint 8 éve kellett ilyen mélyen a zsebükbe nyúlniuk az autósoknak.

Az újabb, jelentősnek tekinthető üzemanyagár-emelés mögött alapvetően az északi-tengeri Brent típusú olaj drágulása áll. A három héttel ezelőtti 69 dolláros árszintről a múlt héten 75 dollárig ment fel a jegyzés, ami többéves csúcs, s bár azt követően korrigált, hétfő délelőtt még így is a 73,5 dolláros szint környékén tanyázott.

Ráadásul a forint is gyengült, a dollárban elszámolt olajimportért 4 százalékkal kellett többet fizetni - ennyivel csökkent a hazai fizetőeszköz árfolyama a zöldhasúval szemben, így az több hét után ismét a 300-as szint közelébe érkezett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.