TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A BioNTech-Pfizer vakcinából az EU 300 millió adagot vásárolhat, amit arányosan osztanak el a tagállamok között. A németek kétharmadát jövő nyárig beoltanák.

Jó esetben már idén megkezdődhet a mainzi BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésben készült koronavírus-ellenes vakcina tömeggyártása, írja laptársunk, a Privátbankár.hu német sajtóközlésekre hivatkozva.

Sierk Poetting, a német biotechnológiai cég pénzügyi igazgatója a Stuttgarter Nachrichtennek és a Stuttgarter Zeitungnak azt mondta: elméletileg lehetséges, hogy még idén jóváhagyják az oltóanyagot az EU-ban, év végéig pedig képesek legyártani 50 millió adag vakcinát.

(Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum) (Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum)

Az igazgató teljesíthetőnek tartja a német kormány célkitűzését, amely szerint jövő nyárig a németek 70 százalékát be lehet oltani.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy sikerüljön. Ha minden gyár csúcsra pörög, elérhetjük ezt a célt

- mondta a pénzügyi igazgató.

Az Európai Bizottság tegnap közölte, hogy lezárta a tárgyalásokat a két céggel az oltóanyag európai biztosításáról. A megállapodást ma hagyhatják jóvá az uniós biztosok.

A tagállamok ezt követően dönthetnek arról, milyen mennyiségben kívánnak oltóanyagot venni, ugyanakkor Brüsszel szándéka szerint azt arányosan osztják majd el.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint az EU akár 300 millió adagot is vásárolhat (ebből 100 millió opció).

UPDATE:

Az Európai Bizottság ma engedélyezte a BioNTech és a Pfizer által kifejlesztett vakcina beszerzését.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.