<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Elsőként az mfor.hu számolt be arról, hogy óriási mértékben növelik a hit- és erkölcstanoktatás megszervezésére fordított összegeket. A hvg.hu azt is megtudta, hogy miért?

A Belügyminisztérium a hitoktatói kapacitás növelésével indokolta a költségvetési keret megduplázását, miután kérdésekkel fordult a hvg.hu a tárcához a hétfő este megjelent kormányhatározattal kapcsolatban.

A hvg.hu kérdésére a tárca azt közölte, hogy hatalmas igény van az állami fenntartású iskolákban a felekezetenkénti hit- és erkölcstanoktatás megszervezésére, ám korábban a minimális csoportlétszám 8 fő volt, viszont a kis létszámú intézményekben előfordult, hogy az adott felekezetbe tartozó gyermekek számára így nem lehetett megszervezni a hitoktatást.

Ezért a minimális létszámot a kormány egy korábbi rendeletében 8 főről 6 főre szállította le és a Belügyminisztérium szerint ezért volt szükség a költségvetési keret közel megkétszerezésére, hogy az így fellépő plusz hitoktatói kapacitást fedezni tudják valamiből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.