Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Júniusban kiugró mértékben nőtt Magyarországon az átlagos bruttó bér előző év azonos időszakához képest. 
 

Bár egyszeri tételek is befolyásolták a statisztikát júniusban, az összkép még így is pozitív; a koronavírus-járvány tehát nem okozott törést a bérek növekedésében. A Központi Statisztikai Hivatal hétfői közlése szerint a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményekben júniusban 421 700 forint volt a bruttó átlagkereset, ami 15,6 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál. A kiugró mértékű növekedés egy egyszeri tétellel magyarázható, mint azt a hivatal is megjegyzi a tájékoztatójában, 

"részben az egészségügyi dolgozóknak kiosztott 500 ezer forintos egyszeri rendkívüli juttatással volt összefüggésben."

A nettó átlagkereset 280 500 forint volt országos szinten. 

Noha egy egyszeri tétel a havi adatot nagyban befolyásolta, a teljes első félévet nézve is töretlennek tekinthető a bérek növekedési üteme. 2019 azonos időszakához képest 9,9 százalékkal 395 ezer forintra nőtt az átlagos bruttó bér, míg a nettó 262 600 forint volt. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A vállalkozási szektorban 9,1 százalékos emelkedés után 408 600 forint az átlag bruttó kereset, a költségvetési szférában pedig 369 ezer. Ami a nettót illeti, 

  • a cégeknél 271 700, 
  • a közszférában pedig 245 400 forintot lehetett átlagosan hazavinni az első félévben. 

A legmagasabb átlagkereset változatlanul a pénzügyi és biztosítási tevékenység területén érhető el, 723 500 forint, míg a legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén regisztrálta a KSH, 249 900 forintot. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.