2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Romániában csökkenni kezdett az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma és a Covid-kórházak telítettsége, a halálos áldozatok száma azonban még mindig növekvő tendenciát mutat.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) szerdán arról számolt be, hogy az utóbbi 24 órában 27 346 koronavírusteszt lett pozitív. Ez kétharmada a múlt heti 40 ezres csúcsnak, és - az ötödik járványhullám december végi kezdete óta először - elmarad az utóbbi két hét átlagától - adta hírül az MTI. 

Kevesebb a pozitív Covid-teszt (Fotó: Pixabay)
Kevesebb a pozitív Covid-teszt (Fotó: Pixabay)

Az esetszám visszaesése ezúttal nem azzal áll összefüggésben, hogy kevesebb tesztet végeztek volna. Továbbra is magas ugyan, de csökkenőben van a tesztek találati aránya is: az utóbbi napon kiértékelt minták 28,9 százaléka lett pozitív.

Az omikron vírusvariáns által előidézett járványhullám tetőzését jelzi az is, hogy szerdán már második napja csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. Jelenleg 11 324 fertőzöttet ápolnak a Covid-kórházakban, közülük 1120-at az intenzív osztályokon.

A GCS jelentése szerint 171 koronavírusos beteg hunyt el: ez 92 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Maga a kéthetes mozgóátlag több mint duplájára emelkedett az utóbbi két hétben.

Szerdán - az utóbbi két hét adatai alapján - 89 haláleset számított volna átlagosnak.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!