<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormány tárgyalt a hétvégi viharos szél miatt károkat szenvedett termelők ügyében.

Mint arról laptársunk, a Privátbankár is beszámolt, a hétvégi viharos szél és időjárás súlyos károkat okozott a mezőgazdasági termelőknek, főleg a fóliasátrakat használók körében. A témával a kormány is foglalkozott - árulta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a ma reggeli Kormányinfón.

A tájékoztatás szerint az agrártárca megkezdte a károk felmérését, ennek jövő hét elején lehet majd eredménye. A kormány pedig arra vállalt garanciát, hogy plusz forrásokat és rendkívüli vis maior alapot hoz létre, és ezeket a károsultak rendelkezésére bocsátja. A kormány várakozásai szerint heteken belül megtörténhet majd a kártalanítás.

Gulyás elmondta: azok élhetnek ezzel, akik a károk miatt várhatóan több mint 30 százalékos jövedelemcsökkenést szenvednek el.

"Mivel sokan esnek ebbe a körbe, több milliárd forintos kárigénnyel lehet majd szembesülni" - tette hozzá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.