<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Reggeli háborús hírösszefoglaló.

  • Voldomir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ukrán erők összesen már 6000 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza a napokban az ország keleti és déli területein. Az ukrán hadvezetés azt jelentette, hogy az elmúlt 24 órában 20 települést szabadítottak fel.
  • Ukrán részről arról is beszámoltak, hogy az orosz parancsnokok leálltak az újabb csapatok Ukrajnába küldésével. „A hadszíntéren kialakult helyzet és a hadvezetéssel szembeni bizalmatlanság miatt az önkéntesek nagy számban utasítják vissza, hogy a harci bevetésre küldjék őket” – közölte az ukrán vezérkar.
  • Az ukrán hatóságok arról is beszámoltak, hogy olyan sok orosz hadifoglyot ejtettek az elmúlt napokban, hogy jelenleg már problémát jelent az elhelyezésük.
  • Az éjszaka is folytatódtak a civil célpontok elleni orosz támadások, több halottat és sebesültek is jelentettek ukrán településekről. Újra lőtték a Harkiv elektromos áram és vízellátását biztosító létesítményeket is, azután hogy a város hatóságainak tegnap sikerült ezek 80 százalékát újra működőképes állapotba hozni.
  • Megjelent a TV-képernyőn Vlagyimir Putyin orosz elnök is. Egy gazdasági tanácsülést elnökölve az orosz vezető egy szót sem ejtett a katonai helyzetről, csak arról beszélt, hogy Oroszország jól bírja a szankciók nyomását. „A gazdasági villámháború, a támadás, amire számítottak, nem működött” – mondta.
  • Évekbe tarthat újra teljes harcértékűvé tenni az egyik legnagyobb presztízsű orosz egységet, az 1. gárda-tankhadsereget, amelyet most Harkiv-megyéből kellett kivonnia az oroszoknak. A brit védelmi minisztérium értékelése szerint ez a fejlemény „jelentősen meggyengíti” az orosz hagyományos erőket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.