<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A K&H Bank, a lízingcégek és újabb fapados légitársaságok is követik a Ryanair példáját.

Áthárítja az ügyfelekre a nagyobb tranzakciós illetéket a K&H Bank – ez a pénzintézet friss hirdetményéből derült ki, tudósított az rtl.hu. A csatorna arról is beszámol, hogy a lízingcégek többsége is ügyfeleivel fizetteti meg a kétszeresére emelt cégautó adót. A miniszterelnök múlt pénteken még azt mondta, „néhány kis stiklitől" eltekintve nem kell áthárításoktól tartani, "a választópolgárok ki fogják ezt bírni". A Ryanair ellen vizsgálatot is indítottak, mert a légitársaság utasaira terhelte az úgynevezett extraprofitadót. 

Vizsgálat indult ellenük. Fotó: Depositphotos
Vizsgálat indult ellenük. Fotó: Depositphotos

Időközben az Easyjet is úgy nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy drágulni fognak a jegyárak az extraprofitadó miatt: 

Az easyJet csalódott az új adó magyarországi bevezetése miatt, amely egy olyan időszakban történik, amikor a légiközlekedési ágazat még csak elkezdett kilábalni a járványból - mondták a lapnak. 

Az EasyJet szerint az új, utasonként számolt adó miatti költségnövekedés nemcsak hogy magasabb viteldíjakat fog eredményezni, hanem ezen felül Magyarország nemzetközi összeköttetése is romolhat.