1p

A K&H Bank, a lízingcégek és újabb fapados légitársaságok is követik a Ryanair példáját.

Áthárítja az ügyfelekre a nagyobb tranzakciós illetéket a K&H Bank – ez a pénzintézet friss hirdetményéből derült ki, tudósított az rtl.hu. A csatorna arról is beszámol, hogy a lízingcégek többsége is ügyfeleivel fizetteti meg a kétszeresére emelt cégautó adót. A miniszterelnök múlt pénteken még azt mondta, „néhány kis stiklitől" eltekintve nem kell áthárításoktól tartani, "a választópolgárok ki fogják ezt bírni". A Ryanair ellen vizsgálatot is indítottak, mert a légitársaság utasaira terhelte az úgynevezett extraprofitadót. 

Vizsgálat indult ellenük. Fotó: Depositphotos
Vizsgálat indult ellenük. Fotó: Depositphotos

Időközben az Easyjet is úgy nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy drágulni fognak a jegyárak az extraprofitadó miatt: 

Az easyJet csalódott az új adó magyarországi bevezetése miatt, amely egy olyan időszakban történik, amikor a légiközlekedési ágazat még csak elkezdett kilábalni a járványból - mondták a lapnak. 

Az EasyJet szerint az új, utasonként számolt adó miatti költségnövekedés nemcsak hogy magasabb viteldíjakat fog eredményezni, hanem ezen felül Magyarország nemzetközi összeköttetése is romolhat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!