TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) küldöttsége, amelynek célja a vírus eredetének felderítése, fel sem kereste azt a várost, ahonnan a járvány kiindult.

A közelmúltban három hetes látogatást tett Kínában a WHO kétfős csapata, amelynek feladata elvileg az volt, hogy felderítse az elmúlt fél évben a világot megbénító koronavírus-járvány eredetét.

Vizitje során a küldöttség azonban útba sem ejtette azt a közép-kínai várost, Vuhant, ahonnan az első fertőzéseket jelentették 2019 decemberében, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Financial Times alapján. 

Vuhan (Wikipédia/Wuchernchau) Vuhan (Wikipédia/Wuchernchau)

A WHO-delegációja Pekingben ült három hétig, és Vuhan közelébe sem ment. Ezzel minden esélyt elszalasztott arra, hogy forró nyomot találjon

- közölte egy magasrangú amerikai tisztviselő a brit lappal. 

A WHO megerősítette, hogy a küldöttség nem járt a városban. Ezt azzal magyarázzák, hogy csupán előkészítette egy későbbi, nagyobb létszámú nemzetközi delegáció munkáját. 

Mivel előkészítő látogatásról volt szó, egyelőre nincsenek olyan eredmények, amelyekről be lehetne számolni – tudatta a WHO. 

A szervezet arra a kérdésre azonban nem adott választ, hogy a nagy delegáció elutazik-e majd Vuhanba.

Annyit közölt, hogy együtt fognak működni a kínai kutatókkal.

A történések felerősítették azokat a nyugati félelmeket, miszerint a kínai vezetés valójában nem akarja megtalálni a vírus forrását, az Egészségügyi Világszervezet pedig inkább kerüli a konfliktust Kínával, és a politikai szempontokat előnyben részesíti az egészségügyi szempontokkal szemben. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.