2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) küldöttsége, amelynek célja a vírus eredetének felderítése, fel sem kereste azt a várost, ahonnan a járvány kiindult.

A közelmúltban három hetes látogatást tett Kínában a WHO kétfős csapata, amelynek feladata elvileg az volt, hogy felderítse az elmúlt fél évben a világot megbénító koronavírus-járvány eredetét.

Vizitje során a küldöttség azonban útba sem ejtette azt a közép-kínai várost, Vuhant, ahonnan az első fertőzéseket jelentették 2019 decemberében, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a Financial Times alapján. 

Vuhan (Wikipédia/Wuchernchau) Vuhan (Wikipédia/Wuchernchau)

A WHO-delegációja Pekingben ült három hétig, és Vuhan közelébe sem ment. Ezzel minden esélyt elszalasztott arra, hogy forró nyomot találjon

- közölte egy magasrangú amerikai tisztviselő a brit lappal. 

A WHO megerősítette, hogy a küldöttség nem járt a városban. Ezt azzal magyarázzák, hogy csupán előkészítette egy későbbi, nagyobb létszámú nemzetközi delegáció munkáját. 

Mivel előkészítő látogatásról volt szó, egyelőre nincsenek olyan eredmények, amelyekről be lehetne számolni – tudatta a WHO. 

A szervezet arra a kérdésre azonban nem adott választ, hogy a nagy delegáció elutazik-e majd Vuhanba.

Annyit közölt, hogy együtt fognak működni a kínai kutatókkal.

A történések felerősítették azokat a nyugati félelmeket, miszerint a kínai vezetés valójában nem akarja megtalálni a vírus forrását, az Egészségügyi Világszervezet pedig inkább kerüli a konfliktust Kínával, és a politikai szempontokat előnyben részesíti az egészségügyi szempontokkal szemben. 

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.