<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Nagybani Piacot lehetett volna őriznie.

Nem lett befutó a budapesti Nagybani Piac másfél évre szóló őrzés-védelmi pályázatán Pintér Sándor volt vállalata, a Civil Biztonsági Zrt., aminek a vezérigazgatója Tasnádi László, a BM volt államtitkára, vagyis a miniszter egykori beosztottja.

Pedig nem kevés pénzről van szó: a kiírás szerint nettó 865,8 millió forintot lehet majd számlázni, de ezt csak a nyertes, a Top Cop Security Vagyonvédelmi és Szolgáltató Zrt. teheti meg – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Hatalmas a terület, nagyon komplex a feladat a Nagybani Piacnál. Fotó: nagybanipiac.hu
Hatalmas a terület, nagyon komplex a feladat a Nagybani Piacnál. Fotó: nagybanipiac.hu

Összesen négyen indultak, a fenti két vállalkozáson kívül a Polőr Vagyonvédelmi Kft. és az O.M.T. Controll Hungária Zrt., utóbbit kizárták, mert érvénytelennek bizonyult a pályázata. Az árat 80 százalékos súllyal vették figyelembe.
 
A csaknem 35 hektáros óriási területen, amin több nagyobb méretű raktárépület és más ipari ingatlan is van, továbbá 3000 négyzetméternyi iroda és egy banánérlelő is helyet kapott nagyon komplex feladatot kell ellátni: a puszta őrzés mellett a közlekedésnek zavartalannak kell lennie a kapcsolódó útszakaszokon és meg kell akadályozni, hogy a piac nyitása előtt kereskedjen bárki.

Ezen felül felügyelni kell a biztonsági rendszereket, irányítani a beléptetést is. A szolgáltatás teljesítése során egyszerre esetenként 20 fő szakember biztosítása szükséges összesen havi 7000 órában.