<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Meg se kottyant a koronavírus-járvány második éve Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt-nek: a bevétel és a nyereség is jól alakult tavaly.

„A COVID járvány nem befolyásolja a Társaságunk életét: a megbízások nem csökkentek, munkaerő elbocsátás nem volt, likviditási probléma nem merült fel, a Civil Zrt-nek hitel felvételére nincs szüksége. Tehát a járványhelyzet a vállalkozásra nincsen olyan jelentős vagy számottevő negatív hatással amely lényegesen befolyásolná vagy lényegesen bizonytalanná tenné a Társaság működésének folytatására vonatkozó képességét” – olvasható a cég 2021-es beszámolójában.

Ami a konkrét, tavalyi számokat illeti: Pintér Sándor régi-új belügyminiszter egykori államtitkára és egyben volt üzlettársa, Tasnádi László érdekeltségi körébe tartozó, biztonsági, őrző-védő területen tevékenykedő vállalat nettó árbevétele 22,5 milliárd 23,9 milliárd forintra gyarapodott, míg az adózott eredmény 2,3 milliárdról 2,8 milliárd forintra nőtt 2021-ben. 

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölti meghallgatásán. Fotó: MTI/Kovács Attila
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölti meghallgatásán. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ahogy arról már többször írtunk, a Civil Zrt. Pintér Sándor cége volt 2010-ig, amely azóta több közpénzes megrendelést nyert már.

Az igazgatója Tasnádi László, aki Pintér rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, a többi között az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá. A Civil Zrt. jelenlegi tulajdonosa a Prostasia Zrt., amelynek Pintér Sándor bizalmasa, Szabó Péter a vezérigazgatója.

20 millió osztalék

A beszámolóban kitérnek arra is, hogy adózott eredmény az eredménytartalékba került, de a 2021-es eredmény terhére 20 millió forint osztalékot azért kivesznek a cégből – szemben a tavalyi 30 millió forinttal.

 

A cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól vissza nem térítendő támogatást kapott korábban. Ebből 2020-ban 94 millió forintot már folyósítottak, a projekt idén fejeződik be, a további támogatás is ebben az évben jelentkezik majd. Kiolvasható továbbá, hogy a Civil Zrt. összesen 357 főt foglalkoztattott tavaly, fejenként átlag 380 ezer forint havi bérköltség mellett. 

Az ügyvezetés, az igazgatósági és a felügyelő bizottság tagok számára 43 millió forint jutattásról (munkabér, illetve tiszteletdíj) is döntöttek.