3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Meg se kottyant a koronavírus-járvány második éve Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt-nek: a bevétel és a nyereség is jól alakult tavaly.

„A COVID járvány nem befolyásolja a Társaságunk életét: a megbízások nem csökkentek, munkaerő elbocsátás nem volt, likviditási probléma nem merült fel, a Civil Zrt-nek hitel felvételére nincs szüksége. Tehát a járványhelyzet a vállalkozásra nincsen olyan jelentős vagy számottevő negatív hatással amely lényegesen befolyásolná vagy lényegesen bizonytalanná tenné a Társaság működésének folytatására vonatkozó képességét” – olvasható a cég 2021-es beszámolójában.

Ami a konkrét, tavalyi számokat illeti: Pintér Sándor régi-új belügyminiszter egykori államtitkára és egyben volt üzlettársa, Tasnádi László érdekeltségi körébe tartozó, biztonsági, őrző-védő területen tevékenykedő vállalat nettó árbevétele 22,5 milliárd 23,9 milliárd forintra gyarapodott, míg az adózott eredmény 2,3 milliárdról 2,8 milliárd forintra nőtt 2021-ben. 

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölti meghallgatásán. Fotó: MTI/Kovács Attila
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölti meghallgatásán. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ahogy arról már többször írtunk, a Civil Zrt. Pintér Sándor cége volt 2010-ig, amely azóta több közpénzes megrendelést nyert már.

Az igazgatója Tasnádi László, aki Pintér rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, a többi között az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá. A Civil Zrt. jelenlegi tulajdonosa a Prostasia Zrt., amelynek Pintér Sándor bizalmasa, Szabó Péter a vezérigazgatója.

20 millió osztalék

A beszámolóban kitérnek arra is, hogy adózott eredmény az eredménytartalékba került, de a 2021-es eredmény terhére 20 millió forint osztalékot azért kivesznek a cégből – szemben a tavalyi 30 millió forinttal.

 

A cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól vissza nem térítendő támogatást kapott korábban. Ebből 2020-ban 94 millió forintot már folyósítottak, a projekt idén fejeződik be, a további támogatás is ebben az évben jelentkezik majd. Kiolvasható továbbá, hogy a Civil Zrt. összesen 357 főt foglalkoztattott tavaly, fejenként átlag 380 ezer forint havi bérköltség mellett. 

Az ügyvezetés, az igazgatósági és a felügyelő bizottság tagok számára 43 millió forint jutattásról (munkabér, illetve tiszteletdíj) is döntöttek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!