2018. június 7. 07:05
mfor.hu

A Költségvetési Tanács vizsgálja a büdzsét.

Már a Költségvetési Tanács asztalán van a biztonságos növekedés költségvetésének tervezete - tájékoztatott a Pénzügyminisztérium. A kötet átadására törvényi kötelezettsége van a kormánynak, mielőtt a parlament tárgyalni kezdi az előterjesztést. A tervek szerint júliusban rendkívüli ülésszakon szavazhat az Országgyűlés a jövő évi költségvetésről.

Varga Mihály Varga Mihály

A PM szerint jövőre alacsony - a bejelentések szerint 1,8 százalék körüli - hiánnyal és 4 százalékot meghaladó gazdasági növekedéssel számol a kormány. A bevételek és a kiadások tervezése során a stabilitásra törekedtek.

Az állam működésére fordított összeg nem lehet nagyobb, mint amennyi saját forrásból biztosítható, így megvalósítva e területen a nullás költségvetést. (Mint megírtuk, a köztisztviselői szférában béremelésre kerülhet sor.) Azért keletkezik mégis deficit, mert a beruházásokra 4000 milliárd forintot terveztek be - derült ki az e heti Kormányinfón.

A tárca jelzése szerint az eurózónából érkező válságjelek miatt 50 százalékkal emelték a tartalékot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.