<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A szakmai szervezet szerint rendkívül fontos, hogy támogassák a korszerűsítéseket továbbra is.

A Társaság a Lakásépítésért és Lakásfelújításért Egyesült közleményében emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta egy kérdésre, hogy a kormány célja a családtámogatási rendszert fenntartsa, megerősítse, akár bővítse, de a formáról, így az otthonfelújítási támogatást meghosszabbításról még nincsen döntés.

A társaság közleménye szerint a TLE továbbra is javasolja a lakáskorszerűsítések támogatásának fenntartását, ami mind a családok, mind az építőipar számára kiemelten fontos lehetőség, és hozzájárul az otthonok energiahatékonyságának javulásához is.

Mint írják, az otthonfelújítási támogatás óriási célcsoportot érint, hiszen a hazai lakásállomány műszakilag elöregedett, legalább 70 százaléka korszerűsítésre szorul. Lényeges, hogy a támogatás által javul a lakóingatlanok energiahatékonysága is, és csökken a lakossági energiafogyasztás. A bevált támogatások hosszabb időszakra történő kiterjesztése segítené a volumeningadozások elkerülését, a hazai gyártókapacitások, munkahelyek megtartását. A kiszámítható támogatáspolitika csökkenti az építőanyag-importot és csökkenti az áremelkedést. A gyakran változó támogatási formák, a rövid időközönként felfutó, majd erősen visszaeső építési, felújítási volumenek az árak emelkedéséhez és a minőség csökkenéséhez vezetnek – teszi hozzá a TLE.