2p

A szakmai szervezet szerint rendkívül fontos, hogy támogassák a korszerűsítéseket továbbra is.

A Társaság a Lakásépítésért és Lakásfelújításért Egyesült közleményében emlékeztetett, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta egy kérdésre, hogy a kormány célja a családtámogatási rendszert fenntartsa, megerősítse, akár bővítse, de a formáról, így az otthonfelújítási támogatást meghosszabbításról még nincsen döntés.

A társaság közleménye szerint a TLE továbbra is javasolja a lakáskorszerűsítések támogatásának fenntartását, ami mind a családok, mind az építőipar számára kiemelten fontos lehetőség, és hozzájárul az otthonok energiahatékonyságának javulásához is.

Mint írják, az otthonfelújítási támogatás óriási célcsoportot érint, hiszen a hazai lakásállomány műszakilag elöregedett, legalább 70 százaléka korszerűsítésre szorul. Lényeges, hogy a támogatás által javul a lakóingatlanok energiahatékonysága is, és csökken a lakossági energiafogyasztás. A bevált támogatások hosszabb időszakra történő kiterjesztése segítené a volumeningadozások elkerülését, a hazai gyártókapacitások, munkahelyek megtartását. A kiszámítható támogatáspolitika csökkenti az építőanyag-importot és csökkenti az áremelkedést. A gyakran változó támogatási formák, a rövid időközönként felfutó, majd erősen visszaeső építési, felújítási volumenek az árak emelkedéséhez és a minőség csökkenéséhez vezetnek – teszi hozzá a TLE.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!