2p

Megkezdődött a rákosrendezői terület előkészítése, jogi értesítést kaptak a bérlők és a jogcím nélküli területhasználók.

Az Építési és Közlekedési minisztérium elrendelése alapján a MÁV Zrt. megindította a bérleti és egyéb használati jogviszonyok felmondását, illetve felszólította a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok használóit a terület átadására - áll a minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

A beruházás előkészítésének következő lépéseként a leégett Budapest Sportcsarnok (BS) bontásából származó, az érintett területen deponált, mintegy 175 ezer tonna építési törmelék elszállítására, az állam tulajdonában lévő vasúti anyagok értékesítésére, illetve a terület rekultivációjára, kármentesítésére kerül majd sor - ismertette a tárca.

Hát elindult a területrendezés. Fotó: MTI
Hát elindult a területrendezés. Fotó: MTI

A munkálatok során az illetéktelenek helyszínen tartózkodása nemcsak tilos, de veszélyes is - hívták fel a figyelmet. 

Az ÉKM célja, hogy a nyár végére a terület kiürítése befejeződjön és megindulhasson az ingatlanfejlesztés következő szakasza.

A közleményben felidézték, hogy Magyarország kormánya nagyszabású ingatlanfejlesztési beruházásról - egy új, millenniumi városnegyed felépítéséről - döntött a Rákosrendező vasútállomást övező és az ahhoz kapcsolódó, nagyobbrészt elhagyatott, egykori ipari területeken.

A beruházás során egy arab befektető irodaházakat, luxuslakásokat építene a területen, ami mellé a kormány legalább 300 milliárd forintnyi infrastruktúra-fejlesztést végezne el. A tervek szerint egy 220-240 méteres felhőkarcoló is épülne, amit a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosi önkormányzat hevesen ellenez. 

A területek előkészítése a héten megkezdődött, miután a minisztérium, mint a MÁV Zrt. tulajdonosi joggyakorlója elrendelte a vasúttársaság által kötött valamennyi bérleti, lakásbérleti és egyéb használatot biztosító szerződés haladéktalan megszüntetését. A MÁV Zrt. az elrendelésben foglaltaknak megfelelően elindította a mintegy 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését, így a héten minden érintettnek kiküldték a felmondásról vagy a közös megegyezés kezdeményezéséről szóló értesítést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!