Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Mfor

Nyakunkon a középiskolai felvételi időszak, ami sok gyerek és szülő számára okoz álmatlan éjszakákat. Cikkünkben azt jártuk körül, hogy a korábbi éveknél valóban sokkal gyengébb eredmények születhetnek-e. Indokoltnak tűnik ebben a helyzetben könnyített feladatsort adni? 

A közoktatásban tanulók számára az elkövetkezendő időszak következő nagy megmérettetései a középiskolai írásbeli felvételi vizsga, majd az érettségi vizsga lesznek. Mindkét esetben voltak olyan hangok, melyek a vizsgák esetleges módosítását, vagy éppen eltörlését követelték, hivatkozva a vizsgák megszervezésének nehézségeire, vagy éppen a digitális oktatás kevéssé hatékony (egyes vélemények szerint elégtelen) mivoltára.

Az érettségi vizsgával kapcsolatban csaknem harmincezren írták alá azt a végzős diák által indított (és végül visszavont) petíciót, mely az érettségizők év végi jegyek segítségével történő lezárását, és a vizsgák eltörlését indítványozta. Az EMMI azonban bejelentette, hogy nem változtatnak az érettségi vizsga szabályain, mivel már az ősszel is mintegy 30 ezer diák érettségizett le úgy, hogy nem alakult ki egyetlenegy fertőzési gócpont sem. Ez azért is érdekes lehet, mert a járványhelyzet miatt hasonló szabályok mentén bonyolítják le a középiskolai írásbeli felvételiket, mint az előző tanév végén az írásbeli érettségi vizsgákat: maszkviselés, korlátozott létszám (10 fő) a tantermekben, távolságtartás, fertőtlenítés.

Van aki célbaér, de sokak számára nehézséggel járt a digitális tanrend (Illusztráció - Fotó: depositphotos.com)Van aki célbaér, de sokak számára nehézséggel járt a digitális tanrend (Illusztráció - Fotó: depositphotos.com)

A digitális oktatást ért kritika lényege ebben a helyzetben az, hogy a 2020. március közepétől június közepéig tartó 3 hónapos időszak, majd a középiskolások esetében a novembertől mai napig tartó időszak online oktatása nem alkalmas arra, hogy felkészítse a diákokat a vizsgákra.

Ezt a meglehetősen sommás kijelentést csak utólag lehet alátámasztani, vagy éppen megcáfolni, most azonban nézzünk néhány szempontot azért, hogy a jövő évben az eredményeket megalapozottan össze tudjuk hasonlítani a korábbi esztendők eredményeivel!

Vizsgálatunkat először a január 23-án következő középiskolai felvételikkel kapcsolatban végezzük el.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.