<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb rekordokat ért el a koronavírussal fertőzöttek napi száma Nagy-Britanniában és Franciaországban szenteste - a súlyos esetek és halálozások száma viszint nem ugrott meg.

A brit hatóságok közlése szerint az utóbbi 24 órában 122 186 új fertőzöttet azonosítottak, ami 2 ezerrel több a csütörtöki adatnál. Franciaországban pedig egy nap alatt 94 124 új esetet regisztráltak az MTI friss tudósítása szerint.

Az Egyesült Királyságban napok óta meredeken emelkedik a járványgörbe, ugyanakkor a súlyos megbetegedések és halálesetek növekménye kevésbé drámaian alakul. A brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) csütörtökön számolt be arról, hogy a vizsgálati eredményei szerint a koronavírus omikron variánsa 50-70 százalékkal kisebb eséllyel okoz kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedést, mint a korábban dominánssá vált delta változat. A hivatal mindazonáltal óva intett az elhamarkodott következtetésektől, tekintettel a hiányos adatállományra.

Reményt keltő grafikonok: jobban fertőz, de kevésbé súlyos?

Az alábbi 4 grafikonon az egyesült királyságbeli eseteket szűrtük ki az Our World in Data szolgáltatása segítségével. Az elsőn jól látszik, hogy az omikron variáns miatt csúcsra emelkedett az országban az 1 millió főre eső új fertőzés; a második grafikonon viszont látszik, hogy ezt a kiugrást a kórházi ápolásra szorulók száma nem követi. A bal alsó grafikonon az egymillió főre eső intenzív osztályon ápoltak száma látható - ebben a jó átoltottsági adatokkal rendelkező briteknél nincsen emelkedés. Ez igaz a jobb alsó sarokban látható, egymillió főre eső új halálozások számára is.

Jenny Harries, az UKHSA vezetője pénteken a BBC közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, az előzetes adatok "némi reménysugárt jelentenek karácsonyra", de még korai lenne lefújni a komoly fenyegetés miatti figyelmeztetéseket.

A napokben tették közzé azt a tanulmányt is, ami alátámasztja a fenti adatokat:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.