2018. július 27. 07:33

Cáfolta, hogy indulna a polgármesteri posztért Szegeden

A Figyelő című lap legfrissebb számában arról ír, hogy Lázár János volt miniszter Szegeden indulna a polgármesteri helyért. Lázár a Facebook-oldalán egy képpel reagált az értesülésre, amelyen ez a szöveg olvasható: Warning Fake News - azaz Vigyázat Álhír.

Lázár János Lázár János

A parlamenti képviselő kísérőszöveggel is ellátta a képet.

"A Figyelő című újság megírta, hogy Szeged polgármesteri székére pályázom. Úgy látszik, a nagy meleg megártott néhányaknak."

 

Lázár tehát egyértelműen cáfolta a lap állításait. A Figyelőt másfél éve vette át Schmidt Mária történész, a Terror Háza múzeum főigazgatója, a kormány kultúrpolitikájának egyik hangadója, Orbán feltétlen híve (bár egy időben kegyvesztett volt). Az egykor nívós szakmai lapot kormánypárti kiadvánnyá alakító Schmidt és Lázár viszonya nem volt konfliktusmentes, a Sorsok Háza projekt miatt több ütközésük is volt az előző ciklusban.

A hetilap értesüléséről tegnap az ATV kérdezte meg Lázár stábját, ahonnan azt a választ kapták, hogy "úgy tűnik, a nagy meleget néhányan rosszul viselik".

Szegeden Botka László jelenleg a polgármester. Botka a legutóbbi választási kampányban egy ideig a szocialisták kormányfő-jelöltje volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.