2020. február 17. 09:17
mfor.hu

A benzin literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal, 380 forintra nő február 19-étől, a gázolajé pedig 5 forinttal, 395 forintra.

A január közepinél még így is jóval olcsóbb a tankolás: átlagban a benzinért 16, míg a gázolajért 26 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától – derül ki a holtankoljak.hu adataiból.

A mostani üzemanyagáremelést az váltotta ki, hogy a koronavírus által kiváltott keresletcsökkenés miatt nagyot esett világpiaci olajárak kezdenek magukra találni. A múlt héten közel 5 százalékot emelkedett a hazai üzemanyagárak megállapításánál irányadó Brent típus jegyzése, az jelenleg hordónkénti 57 dollár felett áll.

Ugyanakkor az is negatívan hatott, hogy a forint gyengült az amerikai dollárral szemben, ez ugyanis importot drágító tényező. S bár Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének múlt csütörtöki verbális intervenciójára a hazai fizetőeszköz erősödött, ez inkább az euróval szemben volt jelentősebb, a dollárárfolyam ma reggel is a 309-es szint felett tartózkodott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.