2020. február 12. 09:33
mfor.hu

Ám ezúttal csak a benzinüzemű autókba, ezen üzemanyag literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal, 378 forintra mérséklődik február 14-étől. A gázolaj átlagára viszont nem változik, az 390 forint marad.

Az újabb benzinárcsökkenés annak az eredménye, hogy az annak megállapításánál irányadó Brent típusú olaj árfolyama még mindig tudott csökkenni a múlt héten, s annak hordónkénti jegyzése már 54 dollár alá került – derül ki a holtankoljak.hu elemzéséből.

Igaz, a forint is gyengült a dollárral szemben. Márpedig ezek a tényezők ellentétes irányban hatnak a hazai üzemanyagárak alakulására: a forintgyengülés miatt az üzemanyagárak emelkedésére, a Brent jegyzésének mérséklődése miatt pedig azok csökkenésére lenne esély. Több hét után mától nem is változtak az üzemanyagárak, péntektől viszont a benzin már olcsóbb lesz. Annak ellenére, hogy a Brent némileg magához tért, ma reggel 55 dollár felett cserélt gazdát, míg a forint a dollárral szemben tovább, immár a 310-es szint fölé gyengült.

Egy hónap alatt a 95-ös benzin átlagára 18 forinttal csökkent, míg a gázolaj átlagára bruttó 31 forinttal kerül kevesebbe 2020. január közepéhez képest. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.