2020. február 12. 09:33
mfor.hu

Ám ezúttal csak a benzinüzemű autókba, ezen üzemanyag literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal, 378 forintra mérséklődik február 14-étől. A gázolaj átlagára viszont nem változik, az 390 forint marad.

Az újabb benzinárcsökkenés annak az eredménye, hogy az annak megállapításánál irányadó Brent típusú olaj árfolyama még mindig tudott csökkenni a múlt héten, s annak hordónkénti jegyzése már 54 dollár alá került – derül ki a holtankoljak.hu elemzéséből.

Igaz, a forint is gyengült a dollárral szemben. Márpedig ezek a tényezők ellentétes irányban hatnak a hazai üzemanyagárak alakulására: a forintgyengülés miatt az üzemanyagárak emelkedésére, a Brent jegyzésének mérséklődése miatt pedig azok csökkenésére lenne esély. Több hét után mától nem is változtak az üzemanyagárak, péntektől viszont a benzin már olcsóbb lesz. Annak ellenére, hogy a Brent némileg magához tért, ma reggel 55 dollár felett cserélt gazdát, míg a forint a dollárral szemben tovább, immár a 310-es szint fölé gyengült.

Egy hónap alatt a 95-ös benzin átlagára 18 forinttal csökkent, míg a gázolaj átlagára bruttó 31 forinttal kerül kevesebbe 2020. január közepéhez képest. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.