TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 8. 08:17
mfor.hu

Negyedik napja nincs halálos áldozata a koronavírusnak - az öt új fertőzött közül kettő borsodi.

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Közülük ketten Borsod megyeiek, ezzel 4 nap alatt 21 új esetet jelentettek - tegnapi sajtóinformáció szerint egy mezőkövesdi általános iskolai tanár fertőződhetett meg, ez állhat a betegszám hirtelen megugrása mögött. A népegészségügyi intézet ugyanakkor azt is megerősítette, hogy a tanár kontaktjai közül 21 minta pozitív lett, ő maga pedig egy zártkörű értekezleten fertőződhetett meg.

Az elhunytak száma, immár negyedik napja változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 736 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti.

132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavirus.gov.hu emlékeztet: maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.