<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A pártja nevét nem árulta el, de azt közölte a multimilliárdos nagyvállalkozó, hogy már megalapította. Szerinte nem a győzelemre van esélye, hanem a kétharmadra.

A Forbesnak adott interjúban Gattyán György a politikával kapcsolatos ambíciói kapcsán továbbra is többször ködösen fogalmazott. Ugyanakkor volt az anyagban több érdekes megállapítás, illetve egyes, általa fontosnak tartott tételeket a korábbi nyilatkozataihoz hasonlóan megismételt.

„Ahol huszárvágásokkal lehetne haladni, az a digitalizáció. Ez egy olyan kezdőlépés, motor, ami későbbiekben indikátora lehet a gazdasági fejlődésnek. Ezt nemcsak hiszem, hanem pontosan tudom a saját példámon. Mintha ezzel a területtel mégsem foglalkoznánk. Úgy voltam vele, hogyha más nem, akkor én felkavarom ezt az állóvizet” – mondta el ismét Gattyán György a most publikált interjúban.

Miközben az üzletember sérelmezte, hogy egy egészpályás letámadás indult ellene úgy, hogy meg sem keresték, volt egy erős kijelentése a politikai esélyek kapcsán. Azt mondta: „Kétharmadot az ellenzéki összefogás véleményem szerint sosem fog összeszedni. Nekem erre most nagyobb az esélyem.” Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy „Ha a számokat nézzük, nekik lehetetlen összeszedni a kétharmadot azzal a múlttal, amit cipelnek. Nem azt mondom, hogy nekem lehet, hanem hogy sokkal több esélyem van rá, mint nekik.”

Ugyanakkor újra szót ejtett arról, hogy mind a kormányt, mind az ellenzéket „problémásnak” tartja. Mint ismételte, „teljesen mindegy, melyik múlt kormányoz. Az ellenzéki összefogás egy félreértés, kinek van ott valójában ereje? A DK-nak és a Jobbiknak. A többi párt 2 százalék körül van. Ennyit én három hónap alatt simán összeszedek, ők meg 4-8-12 év alatt érték el. Elnézést, hogy megmertem jelenni.”