1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A kormány a rezsicsökkentett ár alkalmazását kiterjesztette az állami vagy önkormányzati bérlakásban élőkre is.

Az állami vagy önkormányzati bérlakás természetes személy bérlője is évi 2523 (azaz havi körülbelül 210) kilowattóráig jogosult a rezsicsökkentett áron kapni az elektromos áramot, efelett pedig az úgynevezett lakossági piaci árat kell alkalmazni – jelent meg a kormányrendelet a szerda esti Magyar Közlönyben. A bérleti szerződést a bérbeadó (azaz az állam, önkormányzat 60 napon belül köteles ennek megfelelően módosítani.

A friss jogszabály szerint a bérbeadó állam vagy az önkormányzat a rezsicsökkentett áron adható árammennyiséget a fenti számot a műszakilag elkülönülő önálló lakások számával felszorozva számolhatja el, amennyiben a lakások közös villanyórán vannak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!