2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Várhatóan megemelik a támogatott kapacitást.

A közelmúltban napvilágra került napelemes pályázatokon a korábbiaknál nagyobb kapacitású egységekre lehet majd támogatást kérni – derül ki a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség Facebook-bejegyzéséből, melyet a Pénzcentrum szemlézett.

“…a korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni”

– áll a posztban, majd kifejtik, ez a napelemes szövetségek korábbi észrevétele és javaslatai szerint várhatóan 5-10 kilowattos invertertároló méretre nőhet.

A kabinet októberben jelentette be, újabb, már nemcsak az energiatermelő egységre, hanem a megtermelt elektromosság tárolására is alkalmas akkumulátorra is igényelhető pályázatot írnak ki összesen 75 milliárd forint összegben.

A most közzétett posztban megemlítik, Kiss Ernő, a szövetség elnöke kérte Steiner Attila államtitkárt, hogy a jelenleg le nem zárult pályázatok kifizetésében nyújtson segítséget. „A szállítói finanszírozások lezárása a korábbi pályázatok kapcsán nagyban elősegítené egy új pályázatban a napelemkivitelezők részvételi hajlandóságát és kockázataik, terheik csökkentését” – áll a bejegyzésben. Emlékezetes, a korábbi pályázatokat bár elbírálták, a kifizetések olyannyira akadoztak, hogy azt csak a lapunk cikkét követő közfelháborodás hatására kezdték utalni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!