<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Karácsony Gergely szerint Paks annyi áramot termel, amennyivel a lakossági fogyasztáson túl az összes közszolgáltatást el lehetne látni. Mégis a 12 forintos előállítási költség után 462 forintért kínálják az áramot Budapestnek.

„Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak?” – teszi fel a kérdést Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. Budapest vezetője rámutat, az erőmű a villamos energiát kilowattóránként 12 forintért termeli meg, majd 462 forintért kínálja az önkormányzatoknak.

A fővárosi városvezető bejegyzésében kiemeli:

„Paks annyi áramot termel, amennyi a lakossági fogyasztáson felül bőven biztosítana akkora mennyiséget, hogy az összes közszolgáltatást – közvilágítás, közösségi közlekedés, ivóvíz-szolgáltatás – el lehessen látni országosan.”

Úgy látja, a Paksi Atomerőmű állami tulajdonú cégként a közösség kárára nyerészkedik. Mint rámutat, ha valóban ilyen áron venné meg a főváros a villamos energiát, akkor

a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-költsége meghaladná a főváros iparűzésiadó-bevételét.

A főpolgármester a posztban arról is tájékoztat, levelet írt az ügyben Orbán Viktor miniszterelnöknek, bár úgy véli, helyesebb lenne ezt személyesen megbeszélni a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.