2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Bloomberg információi szerint ebben állapodtak meg az Európai Unió nagykövetei.

Az ukrán konfliktus kezdete óta lehetséges szankcióként emlegetik Oroszország kizárását a egelterjedtebb globális elektronikus fizetési-üzenetküldő rendszerből, a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunicatonből, azaz a SWIFT-ből. A Bloomberg legfrissebb információi szerint az Európai Unió nagykövetei hét orosz bank esetében ebben állapodott meg, de megkímélték egyelőre az ország legnagyobb hitelezőjét, a Sberbank PJSC-t és a Gazprom orosz gázóriás résztulajdonában lévő bankot.

A döntést ismerő tisztviselők szerint az érintett bankok közé tartozik a VTB Bank és a Bank Rossiya is, melyek több milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolítanak szerte a világon.

A listán szereplő további pénzintézetek:

  • a Bank Otkritie,
  • a Novikombank,
  • a Promsvyazbank,
  • a Sovcombank
  • és a VEB.RF.

Az említett tisztviselők szerint voltak országok, például Lengyelország, mely több bank bevonását szorgalmazta. (Bloomberg)

Hogy mit is jelent pontosan a SWIFT rendszerből való lekapcsolás, valamint milyen következményei lennének Oroszországra, illetve a világ többi részére nézve, az alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!