3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szombaton, június 15-én 15 órakor először lép pályára a magyar válogatott, mi pedig közösen szurkolhatunk a csapatnak, egyebek között a Belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkjában. A hatalmas kivetítő már népszerű volt a BL-döntő alatt is, több százan követték élőben a meccset – adja hírül a fővárosi önkormányzat. De nem ez az egyetlen hely, ahol nyomon követhetjük közösen a mérkőzéseket.

A magyar csapatéin kívül a foci Eb összes meccse nézhető lesz a parkban. Fontos csábító erő, hogy a vendéglátóhely minden délután, így a mérkőzések alatt is üzemel, ahol az ÉnBudapestem applikációval 10 százalék kedvezményt kaphatnak a résztvevők egyes italokra. A Városháza pop-up parkba nem csak a mérkőzések miatt érdemes ellátogatni. Budapest legnagyobb homokozója, a mászófal, a napozóágyak kicsiknek és nagyoknak is igazi elvonulást jelentenek a város zajától. A park délelőtt 10 órától este 10 óráig, meccsnapokon éjfélig tart nyitva. 

A Városháza pop-up parkba nem csak a mérkőzések miatt érdemes ellátogatni
A Városháza pop-up parkba nem csak a mérkőzések miatt érdemes ellátogatni
Fotó: Mfor/Csabai Károly

A Várkert Bazár régóta nem a fővárosi önkormányzat preferált helye. Ez azonban nem fogja nagyon befolyásolni azokat, akik ide látogatnak az Eb idején. Június 14-től egy hónapon át ismét a foci szerelmesei vehetik birtokba az Öntőház udvarát – adja hírül a Várnegyed című helyi újság. A Nemzeti Sport napilap „hivatalos” szurkolói teraszán minden meccsnapon óriási kivetítőkön követhetik figyelemmel a futball iránt érdeklődők az Eb mérkőzéseit. 

Élő közvetítések, meccselemzések, kiállítások

A szervezők élő közvetítésekkel, szakértő meccselemzésekkel, gyermekfoglalkozásokkal és nyereményjátékkal is várják az érdeklődőket. A látogatók június 14-től egyedülálló tárlatot tekinthetnek meg, amely részben szabadtéren, részben az Országos Széchenyi Könyvtár belső tereiben kap helyet. Célja, hogy a hazai futballtörténet sikerein keresztül mutassa be a sport és kultúra viszonyát, ahogy az ajánló fogalmaz.

A kiállítás szabadtéri része a magyar foci korai időszakát és az akkori plakátművészet legjobbjait idézi fel, ez a szurkolói teraszhoz vezető rámpán kap helyet. A Budavári Palota szintjén a futball tárgyi emlékei várják az érdeklődőket, itt bemutatják a totó történetét is. A téma iránt mélyebben érdeklődők az Országos Széchenyi Könyvtárban a foci magyar mozgóképes pillanatait tekinthetik meg, és korabeli lapok sportrovatát böngészhetik.

Ráhajtottak a szupermarketláncok és az éttermek is

A szupermarketláncok már hosszú hónapok óta készülnek az Eb-re. A prospektusokban látható pólók, nadrágok, játékok, szuvenírek, és más árucikkek nem most kerültek ki a gyárakból. Bombaüzlet ilyenkor a sör meg a snackek, ropogtatni valók eladása. A legnépszerűbb női magazin külön mellékletben tárgyalja, az egyik szupermarketlánc jóvoltából, hogy mit kínáljunk a vendégeknek ilyenkor, a létező összes sörmárkát, chipset és édességet felvonultatva. Ha győz a csapat, pezsgő is lapul a hűtőben.

Mindez kreativitásra ösztönzi a vendéglátósokat is, azért, hogy megfelelő hangulatot teremtsenek a szurkolásra. Ilyenkor nemcsak a szokásos, agyonhirdetett sörmárkák fogynak, de a külföldi különlegességek is, a hölgyek részére pedig a gyümölcsös, jégkockás, divatos sörspriccek és koktélok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!