2018. május 23. 15:36

Másfél órára rövidül a kérdezz-felelek.

A választások, illetve a kormányalakítás miatt szünetelt a kormányinfó, a közvélemény csak a hírekből értesülhetett az országot érintő aktuális ügyekről. Igaz, kormányülés nem volt ebben az időszakban, a leköszönő kormány ügyintézővé vált, az új még nem kezdte el a munkáját.

Gulyás Gergely új kihívás elé néz Gulyás Gergely új kihívás elé néz

Mindennek azonban holnaptól vége: az mfor információja szerint csütörtökön 11-kor újraindulnak a kormányinfók. Ezeket azonban már nem Lázár János vezeti, ő - állítása szerint saját kérésére - nem kapott új kormányzati megbízást. A show-t mostantól Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell bemutatnia. A szót továbbra is Kovács Zoltán kormányszóvivő adja meg az újságíróknak.

Lázár alatt az eseményt élőben közvetítő csatornák nézői, hallgatói hozzászokhattak ahhoz, hogy a miniszter többet tesz hozzá a kormányinfóhoz: nem csak tájékoztat a kormánydöntésekről, de időnként személyes véleményével is fűszerezi azokat. Vagy szópárbajra áll ki az újságírókkal, belemegy bármilyen vitába.

Gulyás Gergelyt nem ismerjük erről az oldaláról, kérdés, hogy képes lesz-e pótolni ebbéli minőségében Lázárt. Azt viszont tudjuk, hogy a kormányinfó másfél óráig tart, vagyis vége azoknak az időknek, amikor akár három órán keresztül is záporozhattak a kérdések a miniszterhez.