1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A polgármester szerint csak lejáratókampány folyik ellene.

Bíró Károly, Kozármisleny független polgármesterével szemben vádemelést javasol a rendőrség. Bírót hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással gyanúsítják – írja a Telex egy rendőrségi határozatra hivatkozva. A kozármislenyi önkormányzatnál 2020-ban indult nyomozás ismeretlen tettes ellen feljelentés nyomán. A feljelentők szerint a 2014–2019-es ciklusban több visszaélés is történt.

A dokumentumban

  • a polgármesteri reprezentációs keret felhasználása és elszámolása körüli problémákat,
  • pályázati források nem cél szerinti felhasználását,
  • jogosulatlan gépjárműhasználatot említettek.

Ezekben az ügyekben – költségvetési csalás gyanúja miatt – egy ideig a NAV is nyomozott, de nem állapítottak meg bűncselekményt, és a vizsgálat 2022-ben újra a rendőrséghez került.

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt szintén vádemelési javaslattal él a rendőrség. A gyanú szerint a polgármester 2014-ben 5 éves futamidővel életbiztosítást kötött magára, majd annak lejárta után 1,6 millió forintot vett fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!