<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mindkét fél hadi sikerekről beszél, az adatokat eddig független forrás nem erősítette meg.

Az orosz haderő az Ukrajna ellen elindított háború kezdete óta az ukrán katonai infrastruktúra 2203 objektumát semmisítette meg - közölte vasárnap Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Azt mondta, hogy az elmúlt egy nap alatt tíz ukrán vadászgépet, harci helikoptert és hat drónt semmisítettek meg, valamint hogy rakétacsapással megsemmisítettek egy Sz-300-as rakétavédelmi rendszert és egy katonai repülőteret. Tájékoztatása szerint az általa "különleges hadműveletként" emlegetett háború kezdete óta 69 ukrán gép semmisült meg a földön, 24 pedig a levegőben.

Ukrán lőállás. Fotó: UnianUkrán lőállás. Fotó: Unian

A szóvivő által ismertetett orosz hadijelentésben szerepelt még 111 megsemmisített légvédelmi rakétarendszer, 71 lokátorállomás, 778 harckocsi és páncélozott harcjármű, 77 rakéta-sorozatvető, 279 ágyú és aknavető, 553 különleges jármű és 62 pilóta nélküli repülőgép.

A kijevi vezérkari főnök szerint az oroszok harci morálja és lelkiállapota a mélyben van. A tábornok azt mondta, hogy nagy veszteségei vannak az oroszoknak, már 44 repülőgépüket és 48 helikopterükt lőttek le és több mint 11 ezer az orosz halottak és sebesültek száma. A kilőtt tankok száma elérte a 285-öt, a tüzérségi lövegeké pedig kicsit meghaladta a 109-et.

“Néhány orosz pilóta katapultált, őket elfogtuk, orvosi ellátásban részesültek és most kihallgatjuk őket, a pilóták vallomást tesznek Putyin emberiesség elleni bűntetteiről" - idézte a brit lap a főtisztet. 

Az ukránok szerint szombaton egyedül a Luganszk megyében lévő Brjank településen található kórházba 650 orosz sebesültet vittek.Többségük súlyos állapotban van, sokuknak leszakadt egyik vagy másik keze vagy lába - írta az UNN ukrán hírügynökség.

A brit Guardian vasárnap reggel azt közölte, hogy a brit hírszerzés friss információi szerint az Ukrajnát támadó orosz csapatoknak most már érzékelhető utánpótlási gondjai vannak, különösen az üzemanyag van fogytán. Ezt addig csak ukrán források közölték az elmúlt két napban, ezekről az UNN hírszolgálati iroda is beszámolt.  
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.