<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megerősítették a korábbi ukrán jelentéseket

A brit Guardian vasárnap reggel jelentette: a brit hírszerzés friss információi szerint az Ukrajnát támadó orosz csapatoknak most már érzékelhető utánpótlási gondjai vannak, különösen az üzemanyag van fogytán. Ezt addig csak ukrán források közölték az elmúlt két napban, ezekről az UNN hírszolgálati iroda is beszámolt.  

Kilőtt orosz harckocsi Ukrajnában. Fotó: UnianKilőtt orosz harckocsi Ukrajnában. Fotó: Unian

"Reális lehetőség van arra, hogy az üzemanyagszállító teherautókat is bevetik, méghozzá úgy, hogy normál teherautónak álcázzák azokat, így elfedve a valódi veszteségekeiket' - írta a lap a hírszerzési jelentésre hivatkozva. Megtoldották azzal, hogy az oroszok utánpótlási vonalait folyamatosan támadják az ukránok, s ezzel lassítják a szárazföldi csapatok előretörését.

Az ukrán védelmi minisztériumot is idézi, akárcsak az UNN, eszerint az ukránok továbbra is elkeseredett küzdelmet folytatnak, hogy megtartsanak bizonyos frontvonalakat. A kijevi vezérkari főnök szerint az oroszok harci morálja és lelkiállapota a mélyben van.

A tábornok azt mondta, hogy nagy veszteségei vannak az oroszoknak, már 88 repülőgépet és helikoptert lőttek le az ukránok és több mint 10 ezer az orosz halottak és sebesültek száma. Ezeket az adatokat eddig független forrás nem erősítette meg.

“Néhány orosz pilóta katapultált, őket elfogtuk, orvosi ellátásban részesültek és most kihallgatjuk őket, a pilóták vallomást tesznek Putyin emberiesség elleni bűntetteiről" - idézte a brit lap a főtisztet. 

Az oroszok veszteségei 11 nap alatt: 
(forrás: ukrán védelmi minisztrérium) 

  • halott és sebesült - több mint 11 ezer fő 
  • tank - 285
  • páncélozott harci jármű - 985
  • tűzérségi löveg - 109
  • rakátavető - 50
  • légvédelmi egység - 21
  • repülőgép - 44
  • helikopter - 48 
  • egyéb harci jármű - 447
  • könnyű naszád - 2

Az ukránok szerint szombaton egyedül a Luganszk megyében lévő Brjank településen található kórházba 650 orosz sebesültet vittek.Többségük súlyos állapotban van, sokuknak leszakadt egyik vagy másik keze vagy lába - írta az UNN ukrán hírügynökség.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.