2020. március 31. 12:18
mfor.hu

Nem kellett túl sokat várni a részletes adatokra a közlemény megjelenése után.

Kedden délelőtt közölte a Koronavírus Sajtóközpont, hogy megváltoztatja a járvánnyal kapcsolatos adatközlését, az eddigieknél sokkal részletesebb információkat fognak elárulni az elhunytakkal kapcsolatban. 

Az adatok megjelenéséig 16 személy halt meg Magyarországon a koronavírus-fertőzés következtében, 

átlagéletkoruk 71,5 év volt, ami a néhány nappal ezelőtti állapotnál kicsit magasabb. 

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs múlt hétvégi tájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta: az elhunytak átlagéletkora 69 év. Azóta két újabb beteg halt meg, az egyik 94, a másik pedig 59 éves volt. 

A 16 elhunyt közül 5 nő volt, ami összhangban van azzal, hogy egyes vélemények szerint a koronavírus a férfiakra jelent valamivel nagyobb veszélyt. 

Az alapbetegségeket illetően mindössze egyetlen személynél nincs erre vonatkozóan információ. A legtöbb esetben az elhunytak szív és érrendszeri megbetegedéssel is küzdöttek. Volt olyan, akinek rosszindulatú daganatos megbetegedése is volt, egy esetben allergiás asztmával küzdött az elhunyt, mellette stroke és pacemaker is a kórelőzmények között szerepel. 

A legfiatalabb beteg 38 éves volt, ő volt a tizedik áldozat Magyarországon, a legidősebb pedig 94 éves volt. 

A legutóbbi, 16. elhunyt személy vesetranszplantált volt, mellette cukorbetegséggel és magas vérnyomással küzdött. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.