2020. április 6. 21:38
mfor.hu

Vasárnap este szállították kórházba a brit miniszterelnököt, akinek napközben rosszabbodott az állapota.

A brit miniszterelnök hivatalának közlése szerint Boris Johnson intenzív osztályra került. A tájékoztatás szerint a délután folyamán romlott a miniszterelnök állapota, ezért az orvosi csapat javaslatára az intenzív osztályra helyezték át Boris Johnsont. Pedig hétfőn napközben még azt közölték, hogy Johnson jól érzi magát és továbbra is dolgozik. 

A Downing Street szóvivője szerint Johnsont abból a meggondolásból vitték át a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

Boris Johnson brit miniszterelnök Twitter-fiókja által közreadott, videofelvételről készített képen Johnson bejelenti, hogy a szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó új koronavírust. MTI/AP/Boris Johnson Twitter-fiókja Boris Johnson brit miniszterelnök Twitter-fiókja által közreadott, videofelvételről készített képen Johnson bejelenti, hogy a szervezetében is kimutatták a Covid-19 megbetegedést okozó új koronavírust. MTI/AP/Boris Johnson Twitter-fiókja

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a konzervatív párti miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását. Johnson jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

A külügyminiszter elmondta: a kormány folytatja munkáját, a miniszterelnök biztos kezekben van, ragyogó orvosi stáb kezeli, és a kormányzati munka továbbra is a koronavírus okozta járvány leküzdésére összpontosul. Hozzátette: a kormány "hihetetlenül erős csapatszellemmel áthatva" sorakozik fel a miniszterelnök mögött és mindent megtesz Boris Johnson utasításainak végrehajtására.

Mint arról mi is beszámoltunk, a brit miniszterelnököt vasárnap este szállították kórházba 10 nappal azután, hogy koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták.

(CNN, BBC)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.