<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Úgy látszik, a nagy átalakításban nem csak a vezetők feje hullik. A legalább 12 munkavállalóval egy ismerkedési találkozóként beharangozott eseményen közölték a rossz hírt.

A Magyar Nemzetet, a Nemzeti Sportot, az Origót, a megyei napilapokat, a HírTV-t és számos más kormánypárti médiumot tulajdonló, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. új vezetősége egy e-mailben ismerkedő találkozóra invitálta csütörtökre a médiavállalat munkatársainak egy részét. Az ismerkedő találkozó azonban legalább egy tucatnyi ember esetében valójában elbocsátást jelentett. Ugyanis a találkozón, ahová sorra, néhány perc különbséggel érkeztek a munkatársak, közölték legalább 12 fővel, hogy nem tartanak igényt a munkájukra. Az elegáns megoldásról a Media1 számolt be.

A portál forrásai szerint voltak az érintettek közül néhányan, akiknek nem egyből felbontották a munkaviszonyát, hanem felajánlottak nekik valamilyen álláslehetőséget, de miután főleg olyan területeken helyezkedhettek volna el házon belül mint a kormánypropagandába teljes mellszélességgel beleálló  Origo vagy a Magyar Nemzet, ezt végül visszautasították, így végül elbocsátották az érintetteket – igaz a távozásokra formálisan közösen megegyezéssel kerül sor, de közel sem a munkavállalók kezdeményezésére. Az is elképzelhető, hogy akár ennél több ember munkaviszonya is megszűnhet a médiavállalatnál a közeljövőben.

Lapunk is megírta, hogy a Mediaworksnél zajló tisztogatás mögött Rogán Antal alakja sejlik fel.

A Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárása idején egyébként hasonló trükkökhöz folyamodott a cég, a lap munkatársainak még azt mondták, másnap a Futó utcai irodaépület helyett már a Bécsi úti felújított székházban kezdhetik majd meg munkájukat. Ám belépőkártyájukat letiltották, és sor került a lap bezárására, elbocsátására, a munkatársakat pedig motoros futárok keresték fel, hogy munkaviszonyaik megszűnéséről egy iratot kézbesítsenek részükre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.