<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A home office-ból lassan visszaszivárgó dolgozók új kifejezéssel ismerkedhetnek, ez a visszatérési élmény. Magára valamit is adó fönök úgy rendezi a dolgokat, hogy jó érzés legyen megint benenni az irodába. Ennek részleteiről is beszélt a Trend fm reggeli adásában kollégánk, Mester Nándor.

Az irodapiac természetesen nem arra várt, hogy a kormány majd jól megmondja neki, mikor lesz vége a home officenak. A múlt héten hivatalosan ugyan ez történt, valójában a cégvezetők már hetek óta fokozatosan hívják vagy engedik vissza az alkalmazottakat.

Ám ahhoz, hogy ne csak rövid időre legyenek ott, olyan körülményeket kell vagy kellett teremteni, hogy úgy érezzék: tényleg megéri hetente akár 3-4 napot is benn dolgozni. Erre találták ki a visszatérési élmény kifejezést, ami annyit tesz, hogy a belső átalakítások egyrészt biztonságot sugározzanak másrészt legyenek új elemek, például bútorok, appalikációk vagy egyszerűen csak ötletes együttműködési formák - emelte ki kollégánk a Trend fm Reggeli monitor című műsorában. 

A kanapé mindent visz benn, az irodában is (fotó: pixabay.com)A kanapé mindent visz benn, az irodában is (fotó: pixabay.com)

Emlékeztetett egy másik újabb jelenségre is, amit szintén a járvány emelt ki (bár létezett már). Ez pedig a hibrid irodaüzemeltetési modell előtérbe kerülése. Vagyis az, amikor egy nagyobb, modjuk 6-8 szintes irodaház egyik emeletén nem klasszikus bérleti konstrukcióban, hanem használat arányosan lehet területet igénybe venni, akár nagyon rövid időre és egészen kis területet is. 

Az is elhangzott, hogy mostantól - mivel várhatóan növekszik a bejárók száma - szinte teljes gőzzel működhetnek a nagy irodaházak földszintjén kialakított szolgáltató egységek, s ez némileg csökkentheti az éttermek, fitnessz termek, kávézók, mosodák veszteségeit.

A műsor második részében az elhalóban lévő rozsdaövezeti programról volt szó. Kollégánk egyebek mellett azt hiányolta a kormányzati tervekből, hogy nincs benne elegendő ösztönző az ingatlanfejlesztők számára és a kabinet továbbra is késlekedik a fejleszthető rozsdaövezetek kijelölésével. Ezen kívül nincs érdemi egyeztetés sem a fővárosi, sem az érintett kerületi önkormányzatokkal.  

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni.   

https://trendfm.hu/data/hanganyagok/210510/PB-20210510-0900.mp3

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.