2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Míg szomszédunkban egyre kevesebben hunytak el a koronavírussal összefüggésben az idei évben, a korlátozások pedig lazultak, addig itthon ismét elszállt az áldozatok száma, tegnaptól pedig szigorodott a karantén.

Magyarországon és Ausztriában sokáig hasonlóan alakult a járványgörbe, az idei évben azonban valami megváltozott, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Míg itthon kilőtt a fertőzöttek száma, valamint emelkedik a napi koronavírusos elhunytak és a kórházban ápoltak száma - azaz nyakig vagyunk a harmadik hullámban -, addig nyugati szomszédunknál a fertőzöttek száma csak enyhén növekszik, az áldozatok száma pedig folyamatosan és jelentősen csökkent az elmúlt bő két hónapban.

Míg Magyarországon a héten szigorodtak a november óta érvényes korlátozások, addig Ausztria február 8-tól jelentősen enyhített a karanténon.

Bécsben már nyitva vannak az üzletek. (Forrás: Depositphotos)
Bécsben már nyitva vannak az üzletek. (Forrás: Depositphotos)

A magyar hatóságok főleg a brit mutánssal magyarázzák a harmadik hullámot, mivel az mintegy 70 százalékkal fertőzőbb az „alapverziónál”. Megjelenését január 13-án jelentették be.

A brit mutáns ugyanakkor Ausztriában már január eleje óta jelen van, mára pedig dominánssá vált: tízből hat Covid-fertőzés köthető hozzá.

Arról, hogy miért vált el egymástól az osztrák és a magyar görbe, valamint összességében sikeresebb-e az osztrák válságkezelés a magyarnál, a Privátbankár.hu cikkében olvashat.                    

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!