Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Jelenleg Hollandiában, Írországban és Németországban vannak érvényben a legszigorúbb Covid-ellenes intézkedések Európában, a leglazábban pedig Fehéroroszországban, Észtországban és Bosznia-Hercegonivában kezelik a járványt. Térségünket tekintve a magyar lockdown közepesen szigorú, a halálozási rátánk viszont magas.

Ez a cikk eredetieg laptársunknál, a Privátbankár.hu-n jelent meg.   

A nyugati országokban vannak jelenleg a legszigorúbb koronavírus ellenes korlátozó intézkedések a kontinensen, derül ki a World in Data kimutatásából.

Holland szigor 

Az Oxfordi Egyetem által kezelt adatbázis szerint a sort Hollandia vezeti, amely 93,5-es „erősségű” karantént alkalmaz a járvány féken tartása érdekében. (A 0 a legenyhébb, a százas a legszigorúbb korlátozást jelenti - a szerk.)

Aligha véletlen tehát, hogy január vége felé éppen ebben az országban törtek ki „karanténlázadások”. Napokig lángoltak az utcák, a hatóságok tüntetők tömegeit vették őrizetbe. A tiltakozások előzménye az volt, hogy a holland kormány – a II. világháború óta először – kijárási tilalmat vezetett be este 9 és reggel fél 5 között, amit a héten március 3-ig meghosszabbított.

Karantén-ellenes tüntetők a hollandiai Eindhovenben 2020. január 25-én. (Youtube/Guardian/printscreen)Karantén-ellenes tüntetők a hollandiai Eindhovenben 2020. január 25-én. (Youtube/Guardian/printscreen)

Hubert Bruls, a helyi Nemzetbiztonsági Tanács elnöke akkor azt mondta: megérti a tüntetők frusztráltságát, de ha a hollandok most kitartanak, akkor előbb fogják visszakapni a szabadságukat. A rendbontókat pedig nemes egyszerűséggel koronahuligánoknak nevezte.

Helyszíni videók tanúsága szerint a néhol vandalizmusba torkollt demonstrációkon főleg fiatalok vettek részt

– azaz elsősorban ez a korosztály viseli nehezen a szabadság megnyirbálását, a karanténnal járó bezártságot.

Ugyanezt mondta egyébként az olaszországi helyzetről a lapunknak adott interjúban Alicia Ibarra, egy római kórház orvosa is.

Bekeményítettek a németek

Visszatérve a toplistára: a második helyen Írország, a harmadikon pedig Németország áll 88, illetve 83,3 ponttal.

A németek tavasszal relatív enyhe korlátozásokkal megúszták a járványt, igaz, ekkor még a halálozások száma is relatív alacsony volt náluk a többi nagy európai országéhoz képest.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.