<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ismét emelkedésnek indult az olaj világpiaci ára, ami szinte azonnal érzékelhető lesz a hazai kutaknál.

A holtankoljak.hu értesülése szerint a hét közepén jelentősen emelkednek majd a hazai üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 7 forinttal kell majd többet fizetnie a benzinkutaknak. Ez az árváltozás vélhetően a kiskereskedelmi árakban is meg fog jelenni, annak ellenére, hogy továbbra is él a 480 forintos hatósági ár. Ezzel újra a kutak kiskereskedelmi árrése csökken.

Az olaj világpiaci árának növekedése okozza a drágulást. MTI/Koszticsák SzilárdAz olaj világpiaci árának növekedése okozza a drágulást. MTI/Koszticsák Szilárd

A várható áremelkedés előzménye, hogy a héten jelentősen növekedett a Brent típusú olaj ára: már 75 dollárra emelkedett a hordónkénti ár, ami közel 6 százalékos pluszt jelent. A forint árfolyama jelentősen nem változott a dollárral szemben, így ez a tényező nem tud jelentős hatással lenni a hazai üzemanyagárak alakulására.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.