1p

A kormány azt közölte: a cél a foglalkoztatottság növelése.  

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ugyanis számos, eddig szakképesítéshez kötött tevékenységnél kezdeményezte, hogy a jövőben erre ne legyen szükség – derült ki az RTL Híradójából. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tervezetének értelmében az épületbádogosoknak például már nem kellene szakképesítés, ahogy annak sem, aki biológiai termékeket állít elő, aki villamos gépeket javít vagy telepít, aki villanyautók egyes alkatrészeit cseréli vagy aki szobát fest.

A rendelet szerint persze a szakképzetlen munkásokat felügyelnie kell valakinek, aki rendelkezik szakképesítéssel az adott területen, Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke azonban az RTL-nek azt mondta, ez akár a munkabiztonságot is veszélyezteti.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL-nek azt írta: a változtatás célja, hogy tovább növelje a foglalkoztatottságot, hozzájárulva a gazdasági növekedéshez, illetve a munkaalapú társadalom megerősítéséhez. A tervezetet szeptember 22-ig lehet véleményezni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!