<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Áfacsökkentést és stratégiai megállapodást ígért, cserébe kétmilliárdot kért a vád szerint.

Március 13-án, szerdán hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amely a 2014-es amerikai kitiltási botrányhoz vezető ügyben indult évekkel ezelőtt. A per újraindult, miután az első tárgyalást lezáró törvényszéki ítéletet az illetékes ítélőtábla hiányosságok és más okok miatt hatályon kívül helyezte.

Talán most véget ér az ügy
Talán most véget ér az ügy

A vád szerint a vádlott, T. V. A. befolyással üzérkedést követett el, amikor azt ígérte az amerikai Bunge étolajgyártó lobbistájának, hogy elintézi a stratégiai megállapodás megkötését az állammal, illetve azt is, hogy csökkenjen az étolajak áfája. A vádlott ezért kétmilliárd forintot kért, mivel állítása szerint az áfacsökkentést megalapozó tanulmányok elkészítése ennyibe kerül.

Miután mindez az amerikai cég tudomására jutott, az esetet jelentették az illetékes amerikai szervnek. Ezt követően állította össze a hat magyar állampolgárt érintő listát az Egyesült Államok azokról, akiket kitiltottak az országból. Egyikük Vida Ildikó, a NAV egykori elnöke volt. Mellette az értesülések szerint a kormány kiemelt agytrösztjének számító gazdaságkutató cég vezetője is szerepelt a listán, amit az érintett cáfolt.