2019. március 10. 11:58

Áfacsökkentést és stratégiai megállapodást ígért, cserébe kétmilliárdot kért a vád szerint.

Március 13-án, szerdán hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amely a 2014-es amerikai kitiltási botrányhoz vezető ügyben indult évekkel ezelőtt. A per újraindult, miután az első tárgyalást lezáró törvényszéki ítéletet az illetékes ítélőtábla hiányosságok és más okok miatt hatályon kívül helyezte.

Talán most véget ér az ügy Talán most véget ér az ügy

A vád szerint a vádlott, T. V. A. befolyással üzérkedést követett el, amikor azt ígérte az amerikai Bunge étolajgyártó lobbistájának, hogy elintézi a stratégiai megállapodás megkötését az állammal, illetve azt is, hogy csökkenjen az étolajak áfája. A vádlott ezért kétmilliárd forintot kért, mivel állítása szerint az áfacsökkentést megalapozó tanulmányok elkészítése ennyibe kerül.

Miután mindez az amerikai cég tudomására jutott, az esetet jelentették az illetékes amerikai szervnek. Ezt követően állította össze a hat magyar állampolgárt érintő listát az Egyesült Államok azokról, akiket kitiltottak az országból. Egyikük Vida Ildikó, a NAV egykori elnöke volt. Mellette az értesülések szerint a kormány kiemelt agytrösztjének számító gazdaságkutató cég vezetője is szerepelt a listán, amit az érintett cáfolt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.