2019. február 22. 16:42

16 milliárd forintos ügyben dönt a Pécsi Ítélőtábla.

Mint azt két hete megírtuk, közel egy év után folytatódott Kocsis István és társai pere. A Magyar Villamos Művek egykori vezetője ellen egy több milliárdos ügyben indult eljárás, a vád szerint megkárosították az állam tulajdonában álló vállalatot.

Kocsis István Kocsis István

Első fokon a Kaposvári Törvényszék felmentette Kocsist (aki az elsőrendű vádlottja az ügynek), valamint egyik társát. Két másik társukat elítélték, de 4 évre felfüggesztették a végrehajtást.

Az ügyészség indítványára azonban folytatódott a per, ezúttal már a Pécsi Ítélőtáblán. Az első tárgyalási napot múlt héten tartották, és a 24.hu beszámolója szerint a Pécsi Fellebviteli Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az MVM volt vezetőjére és társaira. A vád: bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények.

Ma megkaptuk a bíróságok jövő heti tárgyalási jegyzékét, ebből kiderül, hogy Kocsisék perében március elsején, tehát egy hét múlva kerül sor a következő tárgyalásra, ahol már a határozathozatalt ismerteti az eljáró bíró. Vagyis aznap kiderül, börtönbe kell-e vonulnia a kilencvenes-kétezres évek emblematikus gazdasági figurájának (akinek politikai beágyazottságáról szintén az idézett cikkünkben írtunk).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.