TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

16 milliárd forintos ügyben dönt a Pécsi Ítélőtábla.

Mint azt két hete megírtuk, közel egy év után folytatódott Kocsis István és társai pere. A Magyar Villamos Művek egykori vezetője ellen egy több milliárdos ügyben indult eljárás, a vád szerint megkárosították az állam tulajdonában álló vállalatot.

Kocsis István Kocsis István

Első fokon a Kaposvári Törvényszék felmentette Kocsist (aki az elsőrendű vádlottja az ügynek), valamint egyik társát. Két másik társukat elítélték, de 4 évre felfüggesztették a végrehajtást.

Az ügyészség indítványára azonban folytatódott a per, ezúttal már a Pécsi Ítélőtáblán. Az első tárgyalási napot múlt héten tartották, és a 24.hu beszámolója szerint a Pécsi Fellebviteli Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az MVM volt vezetőjére és társaira. A vád: bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények.

Ma megkaptuk a bíróságok jövő heti tárgyalási jegyzékét, ebből kiderül, hogy Kocsisék perében március elsején, tehát egy hét múlva kerül sor a következő tárgyalásra, ahol már a határozathozatalt ismerteti az eljáró bíró. Vagyis aznap kiderül, börtönbe kell-e vonulnia a kilencvenes-kétezres évek emblematikus gazdasági figurájának (akinek politikai beágyazottságáról szintén az idézett cikkünkben írtunk).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.