<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

16 milliárd forintos ügyben dönt a Pécsi Ítélőtábla.

Mint azt két hete megírtuk, közel egy év után folytatódott Kocsis István és társai pere. A Magyar Villamos Művek egykori vezetője ellen egy több milliárdos ügyben indult eljárás, a vád szerint megkárosították az állam tulajdonában álló vállalatot.

Kocsis István
Kocsis István

Első fokon a Kaposvári Törvényszék felmentette Kocsist (aki az elsőrendű vádlottja az ügynek), valamint egyik társát. Két másik társukat elítélték, de 4 évre felfüggesztették a végrehajtást.

Az ügyészség indítványára azonban folytatódott a per, ezúttal már a Pécsi Ítélőtáblán. Az első tárgyalási napot múlt héten tartották, és a 24.hu beszámolója szerint a Pécsi Fellebviteli Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az MVM volt vezetőjére és társaira. A vád: bűnszervezetben elkövetett, mintegy 16 milliárd forint kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények.

Ma megkaptuk a bíróságok jövő heti tárgyalási jegyzékét, ebből kiderül, hogy Kocsisék perében március elsején, tehát egy hét múlva kerül sor a következő tárgyalásra, ahol már a határozathozatalt ismerteti az eljáró bíró. Vagyis aznap kiderül, börtönbe kell-e vonulnia a kilencvenes-kétezres évek emblematikus gazdasági figurájának (akinek politikai beágyazottságáról szintén az idézett cikkünkben írtunk).