<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Karácsony Gergely bejelentette, mégsem vétózzák meg a budapesti atlétikai vb-t. A főpolgármester szerint ugyanis a kormány „már rég elengedte a Fudan-történetet”.

Mégsem vétózza meg Budapest vezetése a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését – jelentette be az ATV-ben Karácsony Gergely. A főpolgármester korábban két feltételt szabott ahhoz, hogy a belengetett vétó ne történjen meg – emlékeztett a HVG.hu. A főváros kapja meg az egészségügyi fejlesztésekre ígért pénzt, a kormányzat pedig ne adja át a Diákvárosnak szánt területeket a Fudan Egyetemet működtető alapítványnak. Karácsony az ATV műsorában azt mondta: az egészségügyre kialkudott pénz késéssel ugyan, de megérkezett, a Fudan-projektet pedig „elengedte” a kormány.

Karácsony: nincs vétó. (MTI/Kovács Tamás)Karácsony: nincs vétó. (MTI/Kovács Tamás)

"Én pontosan tudom, hogy a kormány valójában már rég elengedte ezt a Fudan-történetet. Azért engedte el, mert a kínaiak elengedték, mert úgy vannak vele, hogy ez nekik nem ér ennyit.”– mondta Karácsony Gergely a műsorban.

Mindazonáltal arra nem lehet még mérget venni, hogy a főpolgármester vélekedése a Fudan projektről valósággá válik. Vannak olyan jelek, hogy ez nem egy lefutott ügy.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.