Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vég Márton Vég Márton

Már működik a koronavírus megfigyelőközpont a győri egyetem kollégiumában, ahol azokat helyezik el, akiknek otthoni karanténba kellene vonulniuk, de nem szeretnék családtagjaikat megfertőzni.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hozott létre hétfőn a Széchenyi István Egyetem K2 kollégium épületében. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Az országban elsőként Győrben nyílt meg a kórház munkáját tehermentesítő elkülönítő vagy szakszóval karanténház. Gunther Tibor főorvos, szakmai igazgató tájékoztatása szerint hétfőn 16 óráig tizenegy páciens jelent meg, közülük négy minősült gyanúsnak a koronavírus-fertőzés szempontjából - írta gyorplusz.hu.

Ez a négy páciens a mintavétel után inkább a házi karantént választotta, amiről az ÁNTSZ-t tájékoztatják, és az ellenőrzés az ő feladatuk a későbbiekben. További sorsukat az dönti el, hogy pozitív lesz-e a tesztjük. A gyanús eset első tesztje nem jelent feloldást a karantén alól (akár kórházi/kollégiumi vagy házi elkülönítésben vannak). "A legjobb mindenki számára az otthoni karantén” - mondta a lapnak Gunther Tibor. Előfordulhat azonban, hogy valaki idős szüleivel, nagyszüleivel él, nem szeretné megfertőzni őket, neki fölajánlják a megfigyelő központ egyik szobáját.

A páciensek továbbra is csak azt követően kerülhetnek ide, ha már felhívták háziorvosukat. Azok az emberek akiknél a háziorvosban felmerül a gyanú a koronavírus-fertőzésre és nem vállalnak karantént, továbbra is a háziorvos a mentőkkel (OMSZ) együttműködve szervezi meg a páciens otthonában a mintavételt. Tehát a megfigyelő nem mintavételi központ. Kizárólag azokat tudják tesztelni, akiknél felmerült a karanténba zárás igénye, tehát nem vállalják az otthoni karantén lehetőségét vagy esetleg félnek a teljes orvosi felügyelet hiányától

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.