<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Már működik a koronavírus megfigyelőközpont a győri egyetem kollégiumában, ahol azokat helyezik el, akiknek otthoni karanténba kellene vonulniuk, de nem szeretnék családtagjaikat megfertőzni.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hozott létre hétfőn a Széchenyi István Egyetem K2 kollégium épületében. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Az országban elsőként Győrben nyílt meg a kórház munkáját tehermentesítő elkülönítő vagy szakszóval karanténház. Gunther Tibor főorvos, szakmai igazgató tájékoztatása szerint hétfőn 16 óráig tizenegy páciens jelent meg, közülük négy minősült gyanúsnak a koronavírus-fertőzés szempontjából - írta gyorplusz.hu.

Ez a négy páciens a mintavétel után inkább a házi karantént választotta, amiről az ÁNTSZ-t tájékoztatják, és az ellenőrzés az ő feladatuk a későbbiekben. További sorsukat az dönti el, hogy pozitív lesz-e a tesztjük. A gyanús eset első tesztje nem jelent feloldást a karantén alól (akár kórházi/kollégiumi vagy házi elkülönítésben vannak). "A legjobb mindenki számára az otthoni karantén” - mondta a lapnak Gunther Tibor. Előfordulhat azonban, hogy valaki idős szüleivel, nagyszüleivel él, nem szeretné megfertőzni őket, neki fölajánlják a megfigyelő központ egyik szobáját.

A páciensek továbbra is csak azt követően kerülhetnek ide, ha már felhívták háziorvosukat. Azok az emberek akiknél a háziorvosban felmerül a gyanú a koronavírus-fertőzésre és nem vállalnak karantént, továbbra is a háziorvos a mentőkkel (OMSZ) együttműködve szervezi meg a páciens otthonában a mintavételt. Tehát a megfigyelő nem mintavételi központ. Kizárólag azokat tudják tesztelni, akiknél felmerült a karanténba zárás igénye, tehát nem vállalják az otthoni karantén lehetőségét vagy esetleg félnek a teljes orvosi felügyelet hiányától

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.