2p

A Pénzügyminisztérium elkészült a jövő évi költségvetés tervezetével, amit a kormány holnap kezd tárgyalni.

Elkészült a jövő évi költségvetési törvény tervezete - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán. A honlapon a tájékoztatást két képpel egészítették ki. Az "előtte" címet viselő Orbán Viktor miniszterelnököt mutatja egy hosszú tárgyalóasztal előtt, amely tele van iratokkal, vele szemben a pénzügyminiszterrel, alatta, az "utána" címet viselő képen Varga Mihály az üres asztal mögött újságot olvas:

A közlés szerint a kormány szerdán tárgyalja a 2021-es költségvetési törvény tervezetét.

Gulyás Gergely korábban azt mondta a 2021-es költségvetés parlamenti elfogadásának ütemezéséről: a dokumentumot május 19-ig nyújtják be a parlamentnek, ahol június 30-ig döntenek a javaslatról. Ahogy arra az mfor.hu korábbi cikke felhívta a figyelmet: a társadalombiztosítási alapok számára nem sok idő volt, hogy beépítsék a költségvetési terveikbe a 13. havi nyugdíj visszavezetésének 2021-re jutó részét - részletek >>

A kormány a jövő évi költségvetési terveiről legutóbb a konvergenciaprogramban közölt fő számokat. A programban alapforgatókönyvnek azt nevezték, hogy az idén 3 százalékos gazdasági visszaesés lesz, majd jövőre a gazdaság teljesítménye 4,8 százalékkal erősödhet. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések és annak gazdasági hatásai miatt az államháztartási hiány az idén a GDP 3,8 százaléka lesz, ami jövőre 2,7 százalékra csökken.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!