1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyetértenek a munkaadók és a munkavállalók, hogy meg kell őrizni a minimálbérek reálértékét.

Szerdai találkozójukon a munkaadók és a szakszervezetek lényegében megállapodtak abban, hogy a minimálbéremelésénél a jövő évi infláció mértéke lesz a kiindulópont. Ez előrejelzéstől függően 11,5-17 százalékos emelést jelenthet, azaz a jelenlegi bruttó 200 ezer forintos minimálbér számításaink szerint 223-234 ezer, a 260 ezer forintos garantált bérminimum 290-304 ezer forintra emelkedhet.

„19. századi hozzáállás lenne, ha nem adnánk semmit”. Egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy ilyen infláció mellett ne legyen béremelés – jelentette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke. Hozzátette: a megállapodás sikerességéhez a kormánynak is hozzá kell járulnia. A munkáltatói oldal ugyanis azt szeretné, ha a jelenleg 13 százalékos szociális hozzájárulási adó tovább csökkenne a jövő évben.

(Népszava)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!