TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 27. 07:44
MTI

Ezt az is mutatja, hogy a kínai ipari vállalatok nyeresége második hónapja nőtt júniusban.

 A kínai ipari vállalatok nyersége már a második egymást követő hónapban nőtt júniusban, amikor a bővülés üteme több mint egy éve a legnagyobb volt. Szakértők szerint ez egyike azoknak a jeleknek, hogy az ország gazdasága kezd kilábalni a koronavírus-járvány miatt kialakult válságból.

A kínai statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy az ipari cégek adózott eredménye 666,55 milliárd jüan (95,27 milliárd dollár) volt júniusban. Ez 11,5 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál és a legnagyobb ütemű növekedés 2019 márciusa óta.

(Fotó: Pixabay) (Fotó: Pixabay)

Az ágazat cégeinek együttes nyeresége májusban nőtt először tavaly november óta éves összevetésben. Az idei első hat hónapban a kínai ipari cégek adózott eredménye 2510 milliárd jüan volt, 12,8 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Az idei első öt hónapban a nyereségcsökkenés nagyobb, 19,3 százalék volt.

Az állami ipari vállalatok profitcsökkenése a júniussal záródott idei első hat hónapban 28,5 százalékra mérséklődött az öthavi 39,3 százalékról.

A statisztikai hivatal felmérése azokra a vállalatokra terjed ki, amelyeknek a fő tevékenységükből származó éves árbevétele meghaladja a 20 millió jüant (1 jüan=42,70 forint).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.