<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Arról panaszkodnak a férfi kézilabda-Európa-bajnokságra érkező francia sportolók, mindent megtesznek, hogy egészségesen érkezzenek a versenyre, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel.

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről - írja a hvg.hu a Le Figaro nyomán.

Gerard  le van sokkolódva a magyarországi helyzettől. Fotó: DepositphotosGerard le van sokkolódva a magyarországi helyzettől. Fotó: Depositphotos

Vincent Gérard úgy fogalmazott: bizarr a helyzet az után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás.

Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és a stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg, s annak örül, hogy Magyarországon telt ház előtt játszhatnak, hiszen ez a sport lényege. De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni” - mondta a sportoló.

Arról, hogy az úgynevezett Covid-szigorúsági index listáján Magyarország áll az utolsó helyen a vizsgált államok között, arról külön cikkben lapunk is foglalkozott egyébként.

Guillaume Gille szövetségi kapitány pedig úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre érkezve várta őket. Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa így fogalmazott:

"Ismerve Magyarországot, nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus."

Több játékos már meg is fertőződött

A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Toni Gerona a kaotikus szervezésről írt a Twitterre a HVG másik cikke szerint. A maszkot nem hordó vendégek ugyanott vannak, ahol a játékosok, nem minden csapatot tesztelnek, ráadásul csúsznak is a teszteléssel az előre megadott időtervhez képest - sorolta Gerona. Emiatt aztán több játékos már meg is fertőződött – írta, és azt kérdezte: 

Hogyan játszhatunk így?

A szervezők nem értik, mi a baj

A  férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar szervezői reagáltak az észrevételekre - értetlenül állnak a francia és a szerb válogatott kritikai kifogásai előtt.

"Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban" - áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben, amelyet az MTI szemlézett.

"A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak" - olvasható a szervezők levelében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.