<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Veszélyes lehet, hogyha a középületekben csak 18 fok van.

Ahogy azt lapunk is megírta, a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy 18 fok lesz majd a maximális hőmérséklet a télen az állami intézményeknél, és a kormány arra kötelezi az állami intézményeket – a kórházak és a szociális intézmények kivételével –, hogy 25 százalékkal csökkentsék a gázfelhasználást.

A HVG a bejelentés kapcsán megkereste a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetét. A testület vezetője, Boros Péterné úgy fogalmazott, hogy

ez az intézkedés szabályt sért, mert ülőmunka esetén fél méter magasan 20–22 fokot kell biztosítani, ami azt jelenti, hogy ez a 18 fok az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek egészségügyi kockázatot jelent.

Az MKKSZ elnöke emlékeztetett, hogy a jelenleg is hatályban lévő munkavédelmi szabályok szerint a kormány által tervezett 18 fokos hőmérséklet egyébként könnyű fizikai munka esetén lenne szabályszerű, és ott is a minimum lenne (18–20 fok az előírás). Közepesen nehéz fizikai munka esetén 14–18, míg nehéz fizikai munka esetén 12–14 Celsius-fokos munkahelyi hőmérsékletet kell biztosítani a dolgozók számára.

Boros Péterné azt is elmondta a lapnak, hogy szerinte a kormánynak egy ilyen, nagy létszámú dolgozót érintő döntés előtt minimum értesítenie kellett volna magukat a dolgozókat. De mint mondta, erről semmit sem tudtak, annak ellenére sem, hogy korábban szó volt arról, hogy össze kívánják hívni a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumot, aminek a működtetése Gulyás Gergely minisztériumi feladatkörébe tartozik.

Végül kijelentette, hogy

így nem lehet az emberekkel bánni, hogy a miniszter úr kiáll a pulpitusra, és azt mondja, hogy 18 fok lesz. 618 ezer ember helyzetéről beszélünk!

(HVG)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.