2p

A K-Monitor megtalálta azt a szerződéslistát, melyből kiderül, a pécsi egyetemet fenntartó kuratóriumi tagsága megtartása érdekében miniszterelnöki megbízotti pozíciójából távozó ex-MSZP-s mennyit keres immár miniszterelnöki főtanácsadóként.

Februárra bruttó 13 millió 775 ezer forintos megbízási szerződést kötött a miniszterelnökség Szili Katalinnal, az erről szóló dokumentumot a K-Monitor találta meg. A miniszterelnökségi szerződéslista szerint az egykori MSZP-s házelnök, akik akkori pártja még a köztársasági elnöki pozícióra is jelölt, „határon átnyúló autonómia ügyekben” (sic!) ad tanácsot.

Szili Katalinnak év elején kellett távoznia egyetemi alapítványok kuratóriumi tagjaira vonatkozó összeférhetetlenségi szabály miatt kellett távoznia 2015. március 1-je óta betöltött miniszterelnöki megbízotti pozíciójából, így megtarthatta a Pécsi Egyetemet fenntartó Universitas Qinqueecclesiensis Alapítványban betöltött kuratóriumi tagságát. Csakhogy kiderült, miniszterelnöki megbízott helyett immár miniszterelnöki főtanácsadóként dolgozik.

Sem a főtanácsadó, sem a kormány nem válaszolt arra a kérdésre, az MSZP-ből a KDNP-be átigazolt politikusnak mi a feladata az új munkakörben. A Transparency International szerint nagyon kínos ez a fajta trükközés, és a helyreállítási pénzek folyósítását is veszélyezteti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!