TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Két csapatot is megnevezett kérdésünkre a zöldeknek szurkoló miniszter, de csak az egyiket kaphatja az FTC.

A mai Kormányinfón egy sor kérdést tettünk fel a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, akiről köztudott - maga is szokta hangoztatni -, hogy a Ferencvárosnak szurkol.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Mivel ma sorsolják - az elmúlt években állami cégek milliárdos támogatásait sem nélkülöző üzleti modell szerint megerősített - csapat csoportját a Bajnokok Ligájában, megkérdeztük Gulyás Gergelyt, milyen ellenfeleknek örülne.

Elég erős négyest is össze lehet rakni - kezdte válaszát a miniszter. "Ha jól láttam, a Chelsea a harmadik kalapban van, a Barcelona a másodikban, az elsőben pedig mindenki nagyon erős. Minél nagyobb csapatok érkeznek Budapestre, annál jobb" - mondta lapunknak.

A sorsolás ma öt órakor kezdődik, vagyis két óra múlva. A Ferencváros csak azzal, hogy négy selejtezőt sikeresen megvívott, és bejutott a csoportkörbe - 25 év után, amióta erre csak a Debrecen volt képes, 2009-2010--ben - máris rengeteg pénzt keresett hazai viszonylatban. A főtáblára jutással 15 millió eurót, azaz mintegy 5 milliárd forintot, ami a csoportban szerzett pontokkal, illetve egyéb címeken akár 7 milliárd forintra is bővülhet. Ehhez hozzájön még az a bő 2 milliárd forint, amit a selejtezőkön keresett meg a csapat. Ami azt jelenti, hogy nagyjából az éves költségvetésüknek megfelelő - annál talán több - pénz állhat házhoz az Üllői úton.

A sorsoláson négy kalapból válogatják össze a csoportokat. A Ferencváros a legalacsonyabban rangsorolt csapat a 32 csapatos mezőnyben a koefficiens alapján (a koefficienst a csapatok korábbi eredményei alapján állapítják meg adott versenykiírásokban). A miniszter annyiban tévedett, hogy a Chelsea nem a harmadik, hanem a második kalapban van, a Barcelonával együtt, de a harmadik kalap is tartogat olyan csapatokat, mint a Lipcse (a Bundesliga legerősebb csapatainak egyike az elmúlt években), a Salzburg (Szoboszlai Dominik csapata), vagy a nagy múltú Lazio és az Inter. Az első kalapból pedig valóban akár egy igazi top csapat is érkezhet, íme a mezőny:

  • Bayern München
  • Sevilla
  • Real Madrid
  • Liverpool
  • Juventus
  • Paris Saint-Germain
  • Zenit
  • Porto

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.